tag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post2130477760660676851..comments2024-03-25T16:45:35.723+01:00Comments on I adore cinnamon- subiektywny blog kulinarny o zapachu cynamonu: Norweska zupa rybnaAngiehttp://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-89100470416245452082021-01-22T16:56:18.160+01:002021-01-22T16:56:18.160+01:00Najlepszy bulion rybny jest z głów, szkieletu ryby...Najlepszy bulion rybny jest z głów, szkieletu ryby i płetw. Robi się go jak rosół, ale zamiast mięsa, dodaje się kawałki ryby i gotuje ok 40 minut, następnie wszystko przecedza przez sitko i bulion gotowy. Ja bardzo często używam gotowej esencji, kupuję ją w sklepach eko, nie jest to esencja w kostce a w płynie, którą trzeba wymieszać z wodą. Bardzo lubię to rozwiązanie, ale esencja musi być dobrej jakości. Angiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-81681039014196339172021-01-22T15:05:16.977+01:002021-01-22T15:05:16.977+01:00Wygląda na aromatyczną i rozgrzewającą i jeszcze m...Wygląda na aromatyczną i rozgrzewającą i jeszcze mnóstwo zieleniny.... A masz jakiś sprawdzony przepis na bulion rybny?tosia_0105https://www.blogger.com/profile/01480638836664561759noreply@blogger.com