tag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post4026477650439130520..comments2024-03-25T16:45:35.723+01:00Comments on I adore cinnamon- subiektywny blog kulinarny o zapachu cynamonu: Kwintesencja czekoladowego tortuAngiehttp://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-10318311931872325042016-05-15T20:42:23.817+02:002016-05-15T20:42:23.817+02:00Nie mieszkam na co dzień we Wrocławiu, więc trudno...Nie mieszkam na co dzień we Wrocławiu, więc trudno mi powiedzieć:)Angiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-69509108731537577182016-05-15T20:10:16.535+02:002016-05-15T20:10:16.535+02:00świetnie, w takim razie jutro zabieram się do prac...świetnie, w takim razie jutro zabieram się do pracy :) aaa może znasz miejsce we Wrocławiu, gdzie kupię papierowe bądź plastikowe pudełko na torta? będę musiała go przetransportować i chciałabym żeby dotarł w całości :)<br />Pozdrawiam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00237851507718202077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-62016902413747637952016-05-15T19:56:12.394+02:002016-05-15T19:56:12.394+02:00Pewnie, ale pamiętaj, że przełożenie i dekorację c...Pewnie, ale pamiętaj, że przełożenie i dekorację ciasta kremem możesz zrobić dopiero, kiedy biszkopt będzie CAŁKOWICIE zimny. W innym wypadku krem może się rozpłynąć. Dekorację zrób w dzień podania tortu, w ten sposób rurki i ciasteczka nadal będą chrupiące;)<br />Pozdrawiam!Angiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-91306966689030230692016-05-15T18:55:22.572+02:002016-05-15T18:55:22.572+02:00Kochana, wiem, że to dziwna porada, ale potrzebuję...Kochana, wiem, że to dziwna porada, ale potrzebuję na wtorkowe urodziny dla przyjaciela zrobić tego torta. Będzie to mój pierwszy tort jakiego zrobię. Zastanawiam się, czy mogę zrobić go dzień wcześniej tzn. jutro wieczorem? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00237851507718202077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-51840550969527623662016-05-04T21:59:00.738+02:002016-05-04T21:59:00.738+02:00super, bardzo dziękuję za odpowiedź :) znalazłam j...super, bardzo dziękuję za odpowiedź :) znalazłam już mnóstwo ciekawych przepisów u Ciebie, będę działać w kuchni.<br />pozdrawiam :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00237851507718202077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-24029509121608929632016-05-04T20:49:30.281+02:002016-05-04T20:49:30.281+02:00Nie czuć go mocno, to tylko dodatek, ale jeśli nie...Nie czuć go mocno, to tylko dodatek, ale jeśli nie chcesz, aby był wyczuwalny nawet w małym stopniu, po prostu go omiń:)<br />Pozdrawiam!Angiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-48727656656598385962016-05-04T20:28:49.381+02:002016-05-04T20:28:49.381+02:00Chciałabym zrobic tort na prezent, bo znajomy uwie...Chciałabym zrobic tort na prezent, bo znajomy uwielbia czekoladowe torty, ale martwi mnie ten rum... czy bardzo go czuć, bądź może można go czymś zastąpić?<br />Pozdrawiam :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00237851507718202077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-86192772480680340852014-09-15T20:49:24.728+02:002014-09-15T20:49:24.728+02:00Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że wszystkim smak...Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że wszystkim smakował! A pomysł z rurkami po bokach jest świetny!<br />Zawsze możesz mi wysłać zdjęcie na mejla, chętnie zobaczę Twoje dzieło: )<br />Pozdrawiam ciepło!: )Angiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-23965805824459233352014-09-15T20:36:14.620+02:002014-09-15T20:36:14.620+02:00Twój tort stał się dla mnie inspiracją."Ściąg...Twój tort stał się dla mnie inspiracją."Ściągnęłam" z Ciebie dekorację ale też wprowadziłam kilka zmian.<br />1.Blaty piekłam w tortownicy o średnicy 26 cm musiałam więc proporcjonalnie powiększyć ilość składników.<br />2.Do dekoracji wykorzystałam ścięty wierzch z jednego blatu , drugi przekroiłam na dwie części w związku z tym mój tort składał się z trzech blatów czyli kremem był przełożony dwa razy.<br />3.Kremu wystarczyło by nawet bez zwiększania proporcji i to jest doświadczenie do wykorzystania na przyszłość.<br />4.Wszystkie pochwały napisane powyżej to prawda jak również to , że ciasto to jest bardzo łatwe w wykonaniu.i pozwala puścić wodze fantazji podczas dekorowania.<br />5.Tak też było i z moim tortem na 25 urodziny Syna . Z racji na konieczność transportu , na dość dużą odległość musiałam wymyślić coś co pozwoli go dostarczyć bez uszkodzeń boków . I tak pojawił się pomysł wykończenia boków tortu rurkami waflowymi w czekoladzie , gdzie czekolada z rurek idealnie skomponowała się z kolorem masy na torcie.Szkoda , że nie można podpiąć zdjęcia.<br />6.Tort smakował wszystkim i wszyscy cmokali z zachwytu. Rozkosz dla podniebienia.Gorąco polecam.<br /><br />Jeszcze raz bardzo dziękuję za inspirację!elaszhttps://www.blogger.com/profile/02515260017809639705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-61155459494787765482014-04-17T13:12:39.191+02:002014-04-17T13:12:39.191+02:00To trzymam kciuki w takim razie! A teściowa będzie...To trzymam kciuki w takim razie! A teściowa będzie jeszcze prosić o przepis; DAngiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-85166115764281074982014-04-17T12:37:44.056+02:002014-04-17T12:37:44.056+02:00Dziękuję bardzo za odpowiedź :) bo ja raczej mam d...Dziękuję bardzo za odpowiedź :) bo ja raczej mam dwie lewe ręce do pieczenia ale postaram się nic nie popsuć .Mam nadzieję że teściowej szczęka opadnie ale z wrażenia ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-32379476187982897862014-04-15T12:51:18.417+02:002014-04-15T12:51:18.417+02:00Można upiec za jednym razem, należy jednak wydłuży...Można upiec za jednym razem, należy jednak wydłużyć czas pieczenia o mniej więcej 10 minut- sprawdź patyczkiem czy jest gotowe, jeśli nie, zostaw jeszcze na chwilę w piekarniku. Jednak pamiętaj, że ciasto może nie wyrosnąć tak, jak podczas pieczenia dwóch części oddzielnie. Ciasto przekrój dopiero po ostudzeniu, jest bardzo miękkie i mogłabyś/ mógłbyś go po prostu pokruszyć, gdybyś przekroiła/ przekroił go od razu po upieczeniu: )<br />Mam nadzieję, że będzie Ci smakował: ))<br />Pozdrawiam!Angiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-57832080054060584912014-04-15T12:34:37.135+02:002014-04-15T12:34:37.135+02:00Można upiec wlewając cale ciasto do formy a potem ...Można upiec wlewając cale ciasto do formy a potem po upieczeniu po prostu go przekroić, czy raczej się nie da ? Tort wygląda rewelacyjnie i mam zamiar upiec go na święta :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-31983579607113144002014-02-28T13:15:38.817+01:002014-02-28T13:15:38.817+01:00Zwykły biały cukier.Zwykły biały cukier.Angiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-78951251486653763462014-02-28T11:50:12.414+01:002014-02-28T11:50:12.414+01:00W cieście jest cukier puder czy zwykłyW cieście jest cukier puder czy zwykłyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-47442993817890560802013-12-04T10:24:48.183+01:002013-12-04T10:24:48.183+01:00Bardzo się ciesze, że smakował!
Ciasto mogło wyjść...Bardzo się ciesze, że smakował!<br />Ciasto mogło wyjść niższe rzeczywiście z powodu większej tortownicy, bo ogólnie rzecz biorąc nie rośnie spektakularnie wysokie, jak nasze biszkopty, choć w tortownicy, w której ja piekłam uzyskałam 2 grube blaty. <br />Nic tylko się cieszyć, że każdy się najadł i był zadowolony; ))Angiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-5963260188504131322013-12-04T09:55:46.395+01:002013-12-04T09:55:46.395+01:00Tort rewelacyjny! Zrobiłam na 21 urodziny mojej có...Tort rewelacyjny! Zrobiłam na 21 urodziny mojej córki. Genialny smak i konsystencja kremu (dodaję go do ulubionych i wykorzystywać będę do wszystkiego, aż do znudzenia - ale z mniejszą ilością cukru - dodałam szklankę pudru i w zupełności wystarczyło). Ciasto jakieś takie twardawe mi wyszło i mało urosło, może dlatego, że robiłam w dużej tortownicy, ale piekłam je dwa dni przed konsumpcją, a przekładałam kremem (i nasączałam) dzień przed, to zmiękło i było genialne. Z czystym sercem polecam. A co do sytości. Ja i reszta gości zjedliśmy po kawałku i wystarczyło na boską rozkosz, a mój mąż, który nie przepada(ł) za czekoladowym smakiem zjadł... 3 kawałki. Znaczy się tort genialny! Dzięki za przepis. Jeśli się ktoś waha czy zrobić go, to niech przestanie i robi, bo pracy przy nim tyle co nic, a smak.... Ech... Boski.negatywnahttps://www.blogger.com/profile/06660065216125973152noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-31564202205257674622013-10-04T17:53:20.774+02:002013-10-04T17:53:20.774+02:00Twój tort powinna zobaczyć i podziwiać Martha Stew...Twój tort powinna zobaczyć i podziwiać Martha Stewart! Piękny! Daktyle w czekoladziehttps://www.blogger.com/profile/07717924974824231127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-66890719636833046462013-10-02T20:26:46.412+02:002013-10-02T20:26:46.412+02:00To wygląda jak jakieś arcydzieło, serio! Mocno cze...To wygląda jak jakieś arcydzieło, serio! Mocno czekoladowy, do tego tyle pysznych dodatków:) Nadziwić się nie mogę, że zrobiłaś to sama, bo wygląda tak idealnie (oczywiście nie wątpię w Twoje umiejętności;)) !Kasiahttps://www.blogger.com/profile/02239761755823925184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-64898249269018182922013-10-02T18:08:39.021+02:002013-10-02T18:08:39.021+02:00No i właśnie o to chodzi; DNo i właśnie o to chodzi; DAngiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-19238573001804073582013-10-02T17:52:43.170+02:002013-10-02T17:52:43.170+02:00Obłędnie czekoladowy! I co? Teraz będzie mi się śn...Obłędnie czekoladowy! I co? Teraz będzie mi się śnił po nocach i będę musiała sobie taki upiec:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-37446549870483819222013-10-02T16:56:04.290+02:002013-10-02T16:56:04.290+02:00za każdym razem jak tu wchodzę i widzę twój przepi...za każdym razem jak tu wchodzę i widzę twój przepis, to do ust nasuwa mi się tylko wielkie : WOW!! cudny tort :Dteenager ;)https://www.blogger.com/profile/05589606041821698790noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-25126253822238834272013-10-02T14:54:59.214+02:002013-10-02T14:54:59.214+02:00No właśnie nie jest aż tak bardzo pracochłonny! Sa...No właśnie nie jest aż tak bardzo pracochłonny! Samo dekorowanie to przyjemność; D<br />Dużo może się nie da, ale jeden kawałek na raz na pewno; DAngiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-7134432465494982212013-10-02T14:51:29.203+02:002013-10-02T14:51:29.203+02:00ZACHWYT, ZACHWYT, ale to przecież wiesz <3ZACHWYT, ZACHWYT, ale to przecież wiesz <3whinesshttps://www.blogger.com/profile/03799695771262840709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5789269152966396399.post-45382208692107449242013-10-02T13:28:26.557+02:002013-10-02T13:28:26.557+02:00Łał! :DŁał! :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15657213886728584111noreply@blogger.com