Czekoladowo- kokosowy pudding chia z borówkami
Jestem fanką tych małych ziarenek, można z nich wyczarować naprawdę pyszne śniadanie albo deser; ) Poza tym rano wystarczy wstać, otworzyć lodówkę i przełożyć pudding z miseczki do szklanki, ozdobić owocami i gotowe, świetnie się to sprawdza, kiedy nie ma się czasu na robienie śniadania, oszczędza się w ten sposób mnóstwo czasu, który można spożytkować chociażby na dodatkowe 15 minut spania;))
Pudding chia na mleku kokosowym jest moim absolutnym faworytem, uwielbiam go przede wszystkim za to, że ma ten charakterystyczny smak, który daje mleko. Poza tym z dodatkiem kakao jest bardzo gęsty a taki lubię własnie najbardziej. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiej wersji to absolutnie zachęcam, bo jest pysznie, bardzo pysznie; )
Czekoladowo- kokosowy pudding chia
1 porcja
składniki:
- 30 g nasion chia
- ok 220- 240 ml mleka kokosowego
- 1 łyżka kakao
- 1- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka mąki kokosowej
- borówki do dekoracji
Wszystkie składniki oprócz borówek i mąki kokosowej połączyć ze sobą do całkowitego połączenia, miskę okryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na całą noc. Po tym czasie pudding wyciągnąć z lodówki, dodać mąkę kokosową, wymieszać i przełożyć do szklanki. Jeśli pudding będzie za gęsty należy go najpierw na parę sekund włożyć do mikrofalówki, a potem dodać mąkę. Całość udekorować borówkami.
Smacznego!
Chocolate and coconut chia pudding
1 portion
ingredients:
- 30 g chia seeds
- about 220- 240 ml coconut milk
- 1 tablespoon cocoa powder
- 1 -2 teaspoons honey
- 1 teaspoon coconut flour
- blueberries to serve
In the bowl whisk all ingredients( except blueberries and coconut flour) until combine. Cover with plastic foil and set aside in the fridge overngiht. Next day take out from the fridge add coconut flour and whisk until combined. Pour into the glass and top with blueberries.
Enjoy!
Chocolate and coconut chia pudding
1 portion
ingredients:
- 30 g chia seeds
- about 220- 240 ml coconut milk
- 1 tablespoon cocoa powder
- 1 -2 teaspoons honey
- 1 teaspoon coconut flour
- blueberries to serve
In the bowl whisk all ingredients( except blueberries and coconut flour) until combine. Cover with plastic foil and set aside in the fridge overngiht. Next day take out from the fridge add coconut flour and whisk until combined. Pour into the glass and top with blueberries.
Enjoy!
O rany! Jak on genialnie wygląda! Pyszota <3
OdpowiedzUsuńWszyscy szaleją z nasionami chia, chyba muszę i ja wypróbować ;-)Twój deser wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńPrzechodzę w sklepie obok tych nasion i się zastanawiam,czy będą mi smakowały:)odpowiedź nadeszła sama,bo w Twoim deserze zjadłabym je z przyjemnością:)
OdpowiedzUsuńależ to wygląda! jutro muszę zrobić na deser, koniecznie!!!
OdpowiedzUsuńchia zdecydowanie najlepiej smakują w kokosowej wersji na mleczku! aż się zaśliniłam na widok Twoich zdjęć :D
OdpowiedzUsuńWOW, ten pudding wygląda cudownie! :)
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia! *.*
taki pudding to coś pysznego i zdrowego!
OdpowiedzUsuńCiągle zapominam, że istnieje takie cudo jak nasiona chia... :D
OdpowiedzUsuńU mnie też dziś pudding chia :) Uwielbiam te małe ziarenka :)
OdpowiedzUsuńdeser wygląda obłędnie, nie wiem czy to efekt zdjęć czy składników - jestem oczarowana, chcę! :)
OdpowiedzUsuńJa się uzależniłam od nasionek chia :D Właśnie się przymierzałam do wersji kawowo- czekoladowej, która miała powstać dopiero w weekend, ale Twoje zdjęcia sprawiły, że już stoi w lodówce i tężeje :D
OdpowiedzUsuńO rety ale cudowności! :D
OdpowiedzUsuńaleś to podała.. omnomn... <3 <3
OdpowiedzUsuńKocham pudding chia na mleku kokosowym w każdej wersji. Nie dość, że pyszny i ekspresowy, to jaki zdrowy! Twój wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńOczarowałaś mnie tymi fotkamii :) kocham pudingg z chia♥
OdpowiedzUsuńWspaniały, aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńszczególnie te borówki świetnie na tym deserze wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się fantastycznie, koniecznie muszę zrobić wersję czekoladową!
OdpowiedzUsuń