Deser jogurtowy z czereśniami i granolą czereśniową
Ale skoro czasami robi się gorąco, mamy dostęp do świeżych i sezonowych owoców, w lodówce prawie zawsze jest jogurt naturalny to czemu tego nie wykorzystać?; ) Desery, jak ja je nazywam przekładańcami z jogurtem naturalnym są moimi ulubionymi, orzeźwiają, sycą i do tego są pyszne. Oczywiście zamiast jogurtu można pokusić się o bitą śmietanę czy mascarpone, ale taka wersja kojarzy mi się raczej z miłymi wieczorami we dwoje: )
Ten deser robi się bardzo szybko, więc jest idealny, kiedy nie mamy czasu nic innego zrobić, bo właśnie nasi znajomi zapukali do drzwi, a wcale miało ich nie być; D A efekt "ochów i achów" jest gwarantowany:)
Prosty, niewymagający wiele czasu, z paru składników, pyszny- czego chcieć więcej?
Deser jogurtowy z czereśniami i granolą czereśniową
2 porcje
składniki:
- kubek jogurtu naturalnego( ok 250 g)
- 2 garście granoli
- ok 180 g wydrylowanych już czereśni
- parę listków mięty do dekoracji
To wszystko: )
Do szklanki/ kieliszka nałożyć trochę jogurtu naturalnego następnie czereśnie, granolę, czereśnie, trochę jogurtu, granolę i na samym końcu jogurt naturalny. Udekorować listkami mięty, połówkami czereśni i zajadać: )
Smacznego!
Proste , smaczne i usmiech gwarantowany :)
OdpowiedzUsuńCzereśnie - to co kocham :):) Deser pierwsza klasa :)
OdpowiedzUsuńDeser pierwsza klasa :)
OdpowiedzUsuńlubię deserki które można i pochrupać ;) pysznie przyrządzony !
OdpowiedzUsuńuuwielbiam taaakie desery! lato daje nam na nie tyle okazji! Pięknie zrobiłaś :) brakuje mi jedynie cynamonu! :)
OdpowiedzUsuńA widzisz jest cynamon!; D w granoli: )
UsuńBrzmi pysznie i zachęca ^^
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :D tylko chyba już za późno na czereśnie :(
OdpowiedzUsuń