czwartek, 13 kwietnia 2017

Jajka faszerowane kremem z buraków z łososiem

Jajka faszerowane kremem z buraków z łososiem

Deviled eggs with beetroot cream and smoked salmon, for English scroll down


Kocham jajka faszerowane! Uwielbiam te tradycyjne, ale tym samym chce zawsze eksperymentować ze smakiem i dodawać coś nowego. Tym razem zdecydowałam się nafaszerować jajka puszystym kremem z buraka a na wierzch ułożyć plasterek mojego ulubionego wędzonego łososia. Wyszło cudnie! To świetna i niebanalna propozycja na wielkanocne jajka;)

Jajka faszerowane kremem z buraków z łososiem
ok 20 połówek jajek

składniki na krem:
- 2 upieczone lub ugotowane buraki średniej wielkości
- 5 żółtek ugotowanych na twardo
- 2 spore łyżki kremowego serka
- 1/2 łyżeczki tymianku
- sól, pieprz do smaku

Buraki zblendować z żółtkami, dodać przyprawy, kremowy serek i ponownie zblendować do uzyskania gładkiego i puszystego kremu. W łożyć do słoiczka i schłodzić.

pozostałe składniki:
- połówki jajek ugotowane na twardo bez żółtek
- 2 plastry łososia wędzonego
- koperek

Jajka faszerować kremem, łososia pokroić w paseczki, zwinąć i ułożyć na kremie. Udekorować koperkiem.
Smacznego!

Deviled eggs with beetroot cream and smoked salmon
about 20 eggs

ingredients for cream:
- 2 cooked or roasted medium beetroots
- 5 cooked yolks
- 2 big tablespoons cream cheese
- 1/2 teaspoon thyme
- salt, pepper to taste

Blend beetroots and yolks until smooth. Add spieces, cream cheese and blend more until smooth and fluffy cream. Take into the jar and cool in the fridge.

remaining ingredients:
- 2 slices of smoked salmon
- hard boiled eggs cut in half without yolks
- fresh dill

Stuff eggs with cream and cut salmon into stripes. Roll and take onto the cream. Decorate with dill.
Enjoy!





2 komentarze:

Jest mi bardzo miło za każdym razem, kiedy wyrazisz swoją opinię: )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...