Crab dip, for English scroll down
Ten przepis powstał na życzenie J. Ja za bardzo nie przepadam za mięsem krabowym, ale receptura, którą wysłała nam mama J. dosyć mnie zainteresowała. W Portugalii taki dip jest niesamowicie popularny i często pojawia się, kiedy zamawiacie talerz owoców morza.
Kiedy tylko krab pojawił się u nas w sklepie, J. od razu go kupił i zrobiliśmy ten dip. Powiem szczerze, że smak mnie zaskoczył i zdecydowanie bardziej smakowała mi ta wersja kraba niż poprzednia, którą jadłam. Mięso z kraba nigdy nie będzie moim ulubionym, ale ten dip mi zasmakował. Oczywiście robiliśmy ten dip przez kolejny tydzień, J. nie mógł się oprzeć i codziennie chodził do sklepu po kraba, aż w końcu go zabrakło:)
Dip krabowy
1 miseczka
składniki:
- 150 g mięsa z kraba (już ugotowanego)
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka kremowego serka (np. Philadelphia)
- 1 łyżka whiskey
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- szczypta soli i pierzu
Wszystkie składniki dobrze wymieszać w misce.
Podawać z krakersami.
Smacznego!
Crab dip
1 bowl
ingredients:
- 150 g crab meat (already cooked)
- 1 tablespoon mayo
- 1 tablespoon cream cheese
- 1 tablespoon whiskey
- 1 teaspoon Dijon mustard
- 1 tablespoon chopped parsley
- pinch of salt and pepper to taste
Stir all ingredients in a bowl until combined.
Serve with crackers.
Enjoy!
Niesamowite 🤩
OdpowiedzUsuń