Pulled pork BBQ sandwich with coleslaw, for English scroll down
Nie wiem jak Wy, ale ja, widząc takie kanapki, od razu mam ślinotok. Jest w nich coś tak pysznego, że natychmiast nachodzi mnie ochota na zjedzenie ich. Nic więc dziwnego, że kanapki ze zdjęcia zostały pochłonięte jednym kęsem, nie zważając na cieknący po rękach sos. To tego typu danie, obok którego nie można przejść obojętnie, mimo że składniki są nieskomplikowane. Jednak, ta bogatość, która wręcz wypływa w dosłownym tego słowa znaczeniu, z bułki jest niemożliwa do nie spróbowania.
Musicie spróbować tej kanapki, wierzcie mi :)
Kanapka BBQ z szarpaną wieprzowiną i coleslawem
4-6 porcji
składniki na coleslaw:
- 500 g białej kapusty
- 1 duża marchewka
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 150 g majonezu
- 1 łyżka białego octu
- 1 płaska łyżka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
Kapustę i marchewkę poszatkować. W misce wymieszać majonez, musztardę, biały ocet, cukier, sól oraz pieprz. Dodać kapustę i marchewkę, wszystko dokładnie wymieszać. Przenieść do lodówki na przynajmniej parę godzin do przegryzienia smaków.
składniki na mięso:
- 500 g szarpanej wieprzowiny- przepis tutaj
- 200 g ketchupu
- 1/2 cebuli
- 1 1/2łyżki cukru
- 1 1/2 łyżki miodu
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki octu winnego
- 1 1/2 łyżki sosu Worcestershire
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 cebuli
- 1 1/2łyżki cukru
- 1 1/2 łyżki miodu
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki octu winnego
- 1 1/2 łyżki sosu Worcestershire
- 2 ząbki czosnku
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Na 1-2 łyżkach oleju zeszklić cebulę, dodać czosnek i chwilę smażyć. Dodać pozostałe składniki oprócz mięsa i gotować ok 5 minut aż sos lekko zgęstnieje. Następnie dodać mięso i smażyć chwilę aż będzie ciepłe.
pozostałe składniki:
- 6 ogórków konserwowych
- 4-6 bułek
- 1-2 łyżki musztardy Dijon
Ogórki pokroić w plasterki. bułki przekroić na pół. Dolną część bułki cienko posmarować musztarda, następnie dodać coleslaw i mięso. Całość przykryć plasterkami ogórka i górną częścią bułki.
Smacznego!
Pulled pork BBQ sandwich with coleslaw
4-6 portions
ingredients for coleslaw:
- 500 g white cabbage
- 1 big carrot
- 1 tablespoon Dijon mustard
- 150 g mayonnaise
- 1 tablespoon white wine vinegar
- 1 tablespoon sugar
- 1/2 teaspoon salt
- 1/4 teaspoon pepper
Cut cabbage and carrot into small and this stripes. In a bowl combine mayo, mustard, vinegar, sugar, salt and pepper. Add vegetables and stir until well combined. Transfer in the fridge for at least couple of hours.
ingredients for meat:
- 500 g pulled pork- recipe here
- 200 g ketchup
- 1/2 onion
- 2 garlic cloves
- 1 1/2 tablespoon honey
- 1 1/2 tablespoon sugar
- 1 1/2 tablespoon Worcester sauce
- 3 tablespoons soy sauce
- 3 tablespoons white wine vinegar
Finely dice onion and garlic. Heat 1-2 tablespoons oil on a frying pan and add onion, fry until glossy. Add garlic and fry for 30 seconds more. Add all ingredients except meat and cook around 5 minutes until slightly thickened. Add meat and cook for 3-4 minutes more until warm.
remaining ingredients:
- 6 pickled cucumbers
- 6 pickled cucumbers
- 4-6 fresh bread rolls
- around 1-2 tablespoons Dijon mustard
Slice cucumbers and cut rolls in half. Spread thin layer of mustard over bottom part of the rolls, then add coleslaw and meat. Top with sliced cucumbers and cover with remaining part of roll.
Enjoy!
Pyyychota 😋 1 spory hamburger i jest się pożądnie najedzonym 😉
OdpowiedzUsuń