Coconut flour pancakes with almond butter, for English scroll down
Cudowne placuszki kochani! Robi się je szybko, są w pełni bezglutenowe. Ja wracam do tego przepisu bardzo często, ponieważ polubiłam ich lekkość i smak. Możecie użyć każdego masła, czy to migdałowego czy z orzechów arachidowych a nawet z nerkowców! Polecam je Wam szczególnie na leniwe śniadanie ale dla fanów placków i na obiad i na deser i na kolację się sprawdzą;)
Placuszki z mąki kokosowej z masłem migdałowym
ok 9 placków
składniki:
- 1/2 rozgniecionego banana
- 85 ml mleka
- 80 g masła migdałowego
- 2 jajka
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Banana, masło migdałowe, mleko i jajka połączyć ze sobą. Dodać mąkę kokosową, proszek do pieczenia, sól i wymieszać. Placuszki smażyć na oleju kokosowym na złoty kolor z obydwu stron na małym ogniu
Smacznego!
Coconut flour pancakes with almond butter
9 pancakes
ingredients:
- 1/2 smashed banana
- 85 ml milk
- 60 g almond butter
- 2 eggd
- 1 tablespoon coconut flour
- 1 teaspoon coconut oil
- 1/2 teaspoon baking powder
- pinch of salt
In a bowl combine eggs, milk, butter and banana. Add flour, salt and baking powder, stir to combine. Fry pancakes on coconut oil over low heat on both sides.
enjoy!
Właśnie czekam na moją paczkę, w której jest m.in. mąka kokosowa. Będę robić na pewno, mały J. pewnie pożre wielką porcję :)
OdpowiedzUsuń