środa, 14 lutego 2018

Mini serniczki bez pieczenia z serka Philadelphia z białą czekoladą i malinami

No bake mini Philadelphia  cheesecakes with white chocolate and raspberries, for English scroll down


Ten deser idealnie nadaje się na Walentynki. Nie jest trudny w zrobieniu, wygląda elegancko i smakuje wyśmienicie. Nie wymaga pieczenia, co jest dodatkowym atutem. Jeśli zrobicie ten deser przed południem, na kolację walentynkową będzie już idealny. Oczywiście można go zrobić o każdej porze, kto nie zjadłby takie cuda?;) Masa serowa jest lekko słonawa, co idealnie komponuje się z kwaskowatymi malinami i słodką bitą śmietaną. Chrupiący spód tylko dopełnia całość, sprawiając, że mamy deser idealny!

Wszystkiego dobrego w Walentynki!!

Mini serniczki bez pieczenia z serka Philadelphia z białą czekoladą i malinami
6 porcji

składniki:
- 300 g serka klasycznego Philadelphia
- 300 ml śmietany kremówki
- 100 g białej czekolady
- 200 g ciasteczek zbożowych
- 2 łyżki cukru pudru
- 150 g malin
- posypka do dekoracji

Czekoladę rozpuścić i odstawić do ostudzenia. Ciasteczka pokruszyć na piasek. Kremówkę ubić na sztywno w połowie ubijania dodać cukier puder. Odstawić do lodówki na później.
Serek miksować chwilę, następnie powoli dodawać czekoladę, miksując cały czas. Dodać połowę bitej śmietany i delikatnie wmieszać w masę.
Do naczyń ozdobnych wsypać ciasteczka, ułożyć parę malin i dodać masę sernikową (użyłam worka cukierniczego do wyciśnięcia masy). Całość udekorować pozostałą bitą śmietaną, malinami oraz posypką. Odstawić do lodówki na przynajmniej 4 godziny.
Smacznego!

No bake mini Philadelphia cheesecakes with white chocolate and raspberries
6 portions

ingredients:
- 300 g classic Philadelphia
- 300 ml heavy cream
- 200 g wholewheat biscuits
- 100 g white chocolate
- 150 g raspberries
- 2 tablespoons icing sugar
- sprinkles for decoration

Melt chocolate and set aside until cool. Blend biscuits until crumbs. Beat heavy cream until stiff, adding icing sugar in the middle of mixing, set aside in the fridge for later.
Gradually mix cream cheese with white chocolate, then add half of whipped cream and stir carefully until combined.
Add biscuits into the jars, then add few raspberries and pipe cheese filling. Top with remaining whipped cream and decorate with raspberries and sprinkles. Set aside to the fridge for at least 4 hours.
Enjoy!







5 komentarzy:

  1. Fajne, zdążę jeszcze do wieczora :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepiękny 😍 Właśnie wróciliśmy z malutkim czlowieczkiem do domu 😃 Deser musi troszkę poczekać ale zrobię go na bank!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo elegancko się prezentuje podany w ten sposób :)

    OdpowiedzUsuń

Jest mi bardzo miło za każdym razem, kiedy wyrazisz swoją opinię: )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...