Chicken avocado patties, for English scroll down
To jedne z moich ukochanych kotlecików! Dodatek awokado tylko sprawia, że chcę je robić bardzo często, bo ja kochani kocham awokado. Jestem totalnie od nich uzależniona i jem je codziennie, a jako że awokado jest dosyć drogie chyba wszędzie na świecie, wydaje na nie małą fortunę. No ale kto by się nie skusił?
W tych kotlecikach dodają kremowej struktury i pięknego koloru, koniecznie spróbujcie, są naprawdę warte uwagi.
Jeśli ktoś z Was czyta moje wstępy do przepisów wie, że niedawno się przeprowadziłam. Mieszkanie prawie urządzone, zostały drobiazgi, którymi mogę zając się po kolei, już bez takiego pośpiechu. Nie jest idealnie, ale wiem, że nigdy tak nie będzie. Jestem jednak zadowolona z tego, co razem z J. stworzyliśmy, aby uprzyjemniać sobie codzienność.
Teraz czeka mnie rewolucja w pracy, ponieważ ją też zmieniłam. Ten rok to rok zmian i bardzo się z tego cieszę, zmiany są zawsze dobre, nawet jeśli czasami wydaje się być odwrotnie;)
Kotleciki z kurczaka z awokado
12 kotlecików
składniki;
- 800 g mielonego kurczaka
- 3 łyżki mąki kokosowej
- garść posiekanej pietruszki oraz kolendry
- duża garść posiekanego szpinaku
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- kawałek świeżego imbiru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 awokado
- sól, pieprz do smaku
Cebulę, czosnek i imbir pokroić w drobną kosteczkę, awokado w większą. Wszystkie składniki oprócz awokado wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, ponownie wymieszać. Dodać awokado i delikatnie wymieszać. Z masy formować kotleciki wilgotnymi rękami i smażyć z obydwu stron na średnik ogniu na złoty kolor.
Smacznego!
Chicken avocado patties
12 patties
ingredients:
- 800 g ground chicken
- 3 tablespoon coconut flour
- handflul chopped parsley, coriander and spinach
- 1 onion
- 1 garlic clove
- 2 cm piece of fresh ginger
- 2 tablespoon olive oil
- 1 awokado
- salt, pepper to taste
Cut onion, garlic and ginger into very small cubes, avocado into bigger cubes. Stir all ingredients except avocado until combined. Season with salt and pepper, stir again. Add avocado and stir very carefully to not destroy avocado. With wet hands form patties and fry on both sides until golden.
Enjoy!
Oryginalna odmiana kotlecików. Z awokado zawsze! 😋
OdpowiedzUsuńMiły początek zmian 👍 Tylko na lepsze!
Powodzenia! Tylko na blogu nic nie zmieniaj :), jest idealny.
OdpowiedzUsuńWyglądają pięknie. Przepis brzmi interesująco :)
OdpowiedzUsuńmusze spróbować :D
OdpowiedzUsuńTen przepis brzmi świetnie. Wyglądają obłędnie :)
OdpowiedzUsuńKotlety z awokado? Nie wpadłabym na to. To musi być pyszne!
OdpowiedzUsuń