poniedziałek, 8 sierpnia 2016

Z cyklu poznajemy smaki wschodu: Spring rollsy z warzywami i hummusem z zielonego groszku

Spring rollsy z warzywami i hummusem z zielonego groszku


Veggie and green pea hummus spring rolls, for English scroll down


Nie dość, że te małe cudeńka wyglądają, jak piękna tęcza to jeszcze smakują wyśmienicie. Nawet domowy mięsożerca był bardzo zadowolony i podjadł parę sztuk;) Spring rollsy nie są trudne w zrobieniu, kiedy już wszystko pokroimy (co jest trochę uciążliwym zajęciem), składanie ich nie jest skomplikowane. Jest to świetna przekąska na imprezy, kiedy ja byłam na takiej, na której moja przyjaciółka podała nam spring rollsy, sama zjadłam prawie wszystkie;D Można się uzależnić, mówię Wam;)

Spring rollsy z warzywami i hummusem z zielonego groszku
ok 12 sztuk

składniki:
- 12 sztuk papieru ryżowego
- 2 marchewki (średniej wielkości)
- 1/2 długiego ogórka zielonego
- 1/2 czerwonej papryki
- 3 duże rzodkiewki
- 1/4 małej główki kapusty
- hummus z zielonego groszku, przepis tutaj

Wszystkie warzywa pokroić w słupki, kapustę posiekać na drobne paseczki. Papier ryżowy zanurzyć na kilka sekund w letniej wodzie, następnie ułożyć na desce do krojenia. Środek lekko posmarować hummusem i ułożyć warzywa, zwinąć, jak na zdjęciach.
Podawać z sosem sojowym.
Smacznego

Veggie spring rolls with green pea hummus
12 spring rolls

ingrediens:
- 12 sheets of rice paper
- 2 medium carrots
- 1/2 long green cucumber
- 1/2 red bell pepper
- 3 big radishes
- 1/4 small head of red cabbage
- green pea hummus- recipe here

Cut veggies into sticks, cut cabbage into thin stripes. Take rice paper into the lukewarm water for couple of seconds and then transfer into the cutting board. Spread a little bit of hummus in the middle of the paper, add all veggies and wrap just like in the pictures.
Serve with soy sauce
Enjoy!





10 komentarzy:

  1. ostatnio się w nich zakochałam! takie kolorowe dania mogłabym jeść codziennie, świeże, zdrowe i sezonowe <3 czyt. najlepsze! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniała uczta! Kurczę, muszę w końcu spróbować tych spring rolls :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie kolory!!! pięknie zamknęłaś smak w kieszonkach:)

    OdpowiedzUsuń
  4. pięknie wyglądają, przydałaby mi się teraz taka przekąska w pracy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Piękne kolory. Zachwycające <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak kolorowo i jak zdrowo - uwielbiam takie propozycje:)

    OdpowiedzUsuń
  7. O! To zdecydowanie coś dla mnie i jaki boski pomysł z tym hummusem. Muszę wypróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają rzeczywiście bardzo apetycznie :) Chyba się skuszę, bo opakowanie papieru ryżowego leży u mnie w szafce już zbyt długo :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale tęczowe! Super wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam te klimaty i zawsze lubię zerknąć, jakie składniki każdy dodaje do takich spring rollsów :)

    OdpowiedzUsuń

Jest mi bardzo miło za każdym razem, kiedy wyrazisz swoją opinię: )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...